Over Kiany

Kiany is opgericht op 1 april 2006 (geen 1 april grap 😀 ). Wij zijn gevestigd in Darp (Zuidwest Drenthe tussen Meppel en Steenwijk).
Kiany verkoopt haar producten uitsluitend via de webshop, wij hebben geen fysieke winkel. Maar als u een bestelling wilt afhalen, dan kan dat natuurlijk, echter uitsluitend, op afspraak. U kunt dan met de PIN betalen. Tot 2020 kon u Kiany op ook jaarmarkten en fairs etc. (voornamelijk in Noord-Holland) vinden, echter door Corona is dit niet langer het geval.

Kiany wierook

Original Korean Ginseng crème

Doordat de wortel van de ginsengplant zeer sterke en geneeskrachtige eigenschappen kent, heeft men hem verwerkt in een zeer zachte crème. De crème is een mengsel van water, olie en andere zuiver natuurlijke bestanddelen. Het voordeel van de ginseng crème is dat het niet op de huid blijft, maar er volledig intrekt, zodat de huid zacht en soepel wordt. Ginseng crème activeert de bloedcirculatie in het bindweefsel en brengt het vochtgehalte in de huid op peil. Ginseng crème versnelt tevens het aanmaken van nieuwe huidcellen en haalt infecties, bacteriën en vervuilingen uit de huid en bindweefsel.

Edelstenen, mineralen en fossielen

Wij hebben een mooi assortiment van edelstenen, mineralen en fossielen. Zowel ruwe als gepolijste edelstenen en mineralen. Maar ook verwerkt in mooi sieraden, zoals vele modellen hangers (o.a. donuts, doorboorde hangers etc.), armbanden, colliers en zilveren ringen.

Wierook

In onze webshop vindt u onder Indiase-, Japanse- en Tibetaanse wierook, maar ook heerlijke Witte Salie, Palo Santo en Wierook harsen (kerkwierook).
In ons assortiment van Indiase Wierook vindt u o.a. de merken:

• HEM wierook
• Darshan wierook
• Nag Champa wierook
• Satya wierook
• Goloka wierook
• Back flow wierook
• Golden (Vijashree) wierook
• Green Tree wierook
• Ppure wierook
• Premium Ayurvedische masala wierook
• Mystical Aromas (rituele wierook)
• Tuinwierook

Maar natuurlijk ook verschillende modellen wierookbranders.

Japanse wierook

Momenteel hebben wij de Nippon Koda Japanse wierook – Morning Star collectie en Shoyeido Japanse wierook The Angelic series in ons assortiment.
Nippon Koda – Morning Star collectie en een hoge kwaliteit en deze collectie is in de jaren 1960 ontwikkeld in Japan en sindsdien wereldwijd enorm geliefd bij kenners. De collectie heeft een sterke geur, mede ontstaan door het vakkundig mengen van hoge kwaliteit bloemextracten en aromatisch hout.
Morning Star wierook heeft geen bamboe kern, waardoor er van de pure geur van de wierook genoten kan worden zonder de aanwezigheid van de geur van verbrand hout. De kunst van het maken van wierook is eeuwenlang doorgegeven en verfijnd door de meesters bij Nippon Koda (sinds 1575). Hierdoor kunnen zij een hoge kwaliteit wierook garanderen.
In elk doosje Morning Star wierook bevindt zich een keramisch wierookhouder.

Shoyeido wierook

Op dit moment is Shoyeido wereldwijd het topmerk van de Japanse wierook en werd in Kyoto in 1705 opgericht. De familie Hata bereidt al twaalf generaties op traditionele wijze een wierook van zeer hoge kwaliteit.
Shoyeido is een van de weinige wierook fabrikanten die vanaf de inkoop van de ruwe grondstoffen tot aan de verkoop van het gerede product geheel in eigen regie uitvoert.
Shoyeido is nog steeds in dezelfde gebouwen in Kyoto gevestigd als waar in 1705 de familie Hata de kostbare ingrediënten mengde voor het hof van de keizer. De wierook zelf wordt thans vervaardigd even buiten Kyoto. Hier wordt met behulp van moderne technologie het oude vakmanschap verder verfijnd.

Tibetaanse wierook

Tibetaanse wierook komt voornamelijk uit Tibet, Nepal en Bhutan. Deze wierook wordt met de hand gemaakt volgens eeuwenoude recepten van bloemen, bladeren, kruiden en wortels uit de Himalaya en van Tibetaanse plantaardige medicijnen.
In Tibetaanse wierook worden uitsluitend zuivere, natuurlijke grondstoffen in verwerkt.
Het is daarom ook niet schadelijk om Tibetaanse wierook in te ademen.
Sterker nog: Veel wierook is juist gemaakt om in te ademen. Deze Medicinale Tibetaanse wierook heeft ook een helende werking.

Witte Salie voor het reinigen van je huis en je aura

Deze Witte Salie groeit in de vrije natuur in Californië en is met de hand geoogst. Het is onbehandeld en wordt alleen gedroogd.
Het reinigen met witte salie noemt men smudgen. De term smudgen (beroken) is afkomstig van de Native Americans die salie, sweetgrass en andere kruiden verbranden en met de vrijgekomen rook mensen, dieren, ruimtes, kristallen en objecten energetisch reinigen.

Palo Santo

Palo Santo – Balsemhout (Bursera graveolens).
Heeft een warm-aromatische, houtachtige geur. Was bekend bij de Azteken als Copalcoahuitl. Voor de indianen uit Peru is het ‘Heilig Hout’. Wordt gebruikt voor magische en religieuze rituelen. Boze geesten verafschuwen de geur en worden ermee verdreven. Zuivert de lucht, schept rust en harmonie, geeft een optimale grondhouding. Uitstekende wierook bij ergernis en inspanning.

Wierookharsen (kerkwierook)

In ons assortiment vindt u een ruimassortiment wierookharsen van uitstekende kwaliteit. Wierookharsen branden doe je altijd in combinatie met speciale houtskool tabletten en bijpassende branders.
Wierookhars wordt gebruikt voor de gerichte werking.