Goudsteen

Goudsteen is een door mensen gemaakte steen, maar ondanks dat, is goudsteen de meeste krachtige energie generator onder de stenen. Het is een steen met een mysterieus verhaal. Rond 1590, hielden monniken in het noorden van Italië, zich bezig met alchemie. Bij hun pogingen om goud te maken ontstond de goudsteen. De steen bevat spikkels goudkleurig metaal, die schitteren wanneer je de steen beweegt. Hij wordt vaak in sieraden gebruikt vanwege zijn enorme schoonheid! Hoewel deze steen niet in de natuur gegroeid is heeft hij zeer sterke helende werkingen. De steen kan rood/bruin of donkerblauw van kleur zijn.

Magische eigenschappen:
Verwarmt het lichaam, harmoniseert het lichaam en de geest vanwege het kopergehalte, voor vitaliteit en werkt opbeurend.

Helende krachten:
Blauwe goudsteen:
Blauwe goudsteen is een steen die ons verbind met het goddelijke, het is een steen van wijsheid en leert ons dat wat er ook gebeurt er toch licht in de duisternis zal zijn.
Het is een zeer sterke generator van energie en kan daarom gebruikt worden als u wat extra energie nodig heeft.
Deze steen helpt ook bij psychosomatische ziekten, en kan daarnaast gebruikt worden om ziekten zoals boulimia, anorexia te overwinnen.
Bij ziekten van de keel: zoals amandelontsteking en angina, kan deze steen verlichting en genezing brengen.

Bruine goudsteen:
De bruine goudsteen heeft een goede uitwerking op depressies, door zijn kleur en de goudkleurige spikkeltjes doet hij denken aan de Zonnesteen, en heeft een soortgelijke uitwerking op de psyche.
Deze steen geeft u energie, innerlijke kracht en een positieve kijk op dingen.
Op het lichamelijk vlak beschermt deze steen u tegen maagzweren en bacteriële infecties.

Kernwoorden:
Eigenwaarde
Wilskracht
Verwarmend

Chakra:
Roodbruine – heiligbeenchakra
Blauw – keelchakra

Sterrenbeeld:
Leeuw

Vindplaats:
n.v.t.

Kleur: Roodbruin, blauw
Glans: –
Hardheid: –
Structuur: –
Samenstelling: –

Niets gevonden.