Grossulaar (Groene Granaat)

Grossulaar is een variëteit granaat. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans. Een grossulaar met een oranjebruine kleur wordt hessoniet genoemd en de smaragdgroene variant heet tsavoriet.

Werking:
Innerlijke kracht en bevordert een goede afloop van conflicten en juridische zaken.

Granaat is de perfecte steen voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. De steen geeft kracht en energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert hoop en moed, optimisme, levensvreugde en overlevingsdrang, Blokkades, weerstanden, remmingen en beperkende gedrag- en denkpatronen worden verminderd. Fysiek vergroot granaat het zelf genezend vermogen van het lichaam, versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van vitaminen en mineralen. Verder heeft de steen een positieve invloed op bloed en de bloedsomloop, seksuele en potentieproblemen, hart, en longen.

Naast deze algemene kenmerken van granaat, hebben grossulaar en hessoniet de volgende aanvullende eigenschappen:

Grossulaar kan helpen bij conflicten en juridische problemen. Het helpt ontspannen en dingen op z’n beloop te laten en bevordert samenwerking. Fysiek heeft grossulaar een positieve invloed op de vruchtbaarheid, nieren, slijmvliezen, reuma, psoriasis en de opname van vitamine A.

Hessoniet vergroot zelfrespect, bevordert geestelijke groei en vermindert schuldgevoel. Fysiek heeft de steen een positieve invloed op het hormoonsysteem en impotentie- en vruchtbaarheidsproblemen.

Verzorging:
Grossulaar kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Sterrenbeeld:
Ram

Chakra:
Hart chakra (4de)

Chemische eigenschappen:
Samenstelling: Ca3Al2(SiO4)3+Fe,Mn
Hardheid: 6,5-7,5
Dichtheid: 3,57.

Niets gevonden.