Labradoriet

Labradoriet is een zeldzame veldspaatvariant die is genoemd naar de regio in Canada waar hij is ontdekt, hoewel hij sindsdien ook is gevonden in Australië, Finland, Sicilië, Noorwegen en de Oekraïne. Hij staat bekend om de prachtige indescentie, die wordt veroorzaakt door licht dat door de insluitsels van magnetiet wordt weerspiegeld. Dit unieke effect wordt wel ‘labrodorescentie’ genoemd.
Bij kristaltherapie fungeert de indescentie als een reflecterend schild dat de aura van de drager beschermt. Relatieproblemen, vooral problemen die veel energie vragen, kunnen zo worden verminderd. Een neveneffect van het helingsproces is dat de andere persoon een veranderingen uw houding zal merken – hij of zij kan opmerken dat u minder vriendelijk bent of afstandelijker bent. Deze fase gaat echter weer voorbij, wanneer de energie tussen u en de andere persoon weer in balans is.

Herkennen en verzorgen:
Stukje met weinig indescentie hebben eerder een dof grijze kleur en zijn gemakkelijk te verwarren met bloedsteen of beryl

Helende krachten:
Verhoogt ons vermogen te concentreren op persoonlijke kwesties zonder dat externe factoren ze beïnvloeden.
Helpt ons moeilijke emoties en humeuren van andere mensen accepteren.
Stimuleert ons om nieuwe ideeën en kansen te omarmen.
Verhoogt ons vermogen ons bewustzijn voorbij het normale bereik te verplaatsen.

Praktische Toepassingen:
Om elke vorm van negatieve energie uit het lichaam te halen, inclusief stress: leg zeven getrommelde labradorieten rond het lichaam, een bij het hoofd en bij beiden voeten één en twee gelijk verdeeld aan weerszijden van het lichaam. Leg als laatste fluoriet onder de keel/op het borstbeen.

Kernwoorden:
Openheid
Flexibiliteit
Bescherming

Chakra:
Zonnevlecht en de bij chakra’s van de handen

Sterrenbeeld:
Waterman

Vindplaats:
De kleurrijkste Labradoriet is de zwarte Finse, waarop een heel vuurwerk aan kleuren ontstaat; andere vindplaatsen zijn de VS, Canada, Madagaskar, Australië, voormalige Sovjet-Unie en Mexico.

Kleur: Grijs met groene, gele, oranje en pauwblauwe indescentie
Glans: Glazig
Hardheid: 6 – 6.5
Structuur: Triklien
Samenstelling: (Na, Ca)Al1-2Si3-2O8

Niets gevonden.