Lavendelkwarts

Lavendelkwarts is een zacht lichtroze of lichtpaarse steen die verhelderend en liefdevol werkt. Je zou deze steen dan ook kunnen zien als een combinatie tussen rozenkwarts en amethist.

Doordat deze kwarts een zachte, maar toch ook sterke energie heeft is hij zeer geschikt voor mensen die sensitief zijn. Zeker in onrustige tijden waarin je je verward voelt en slecht kunt slapen is dit een goede steen om bij je te hebben.

Lavendelkwarts reinigt namelijk je energie en zorgt ervoor dat je op energetisch niveau weer je ruimte in neemt. Je aura wordt als een lege ballon weer gevuld met lucht. Daarnaast beschermt deze steen ook je energieveld, waardoor je minder van andere overneemt.

Deze edelsteen brengt dan ook je aandacht weer terug naar jezelf. Jij staat op nummer 1 op je prioriteitenlijstje en dat mag je weer gaan voelen. Dit op zich werkt natuurlijk al heel verhelderend.

Daarnaast brengt deze steen ook rust en orde aan in je hoofd. Hij helpt je minder te piekeren en beter naar je intuïtie te luisteren. Wat is echt goed voor jou? Waar heb je echt behoefte aan? Dat zijn de vragen die deze steen eigenlijk energetisch continu aan je stelt.

Lavendelkwarts werkt daarnaast ook in je op liefde, met name op je zelfliefde. Jij mag van jezelf houden en vanuit daar mag jouw liefde ook verder stromen. Hierdoor vind je meer rust in je relaties en als je jezelf tussen de mensen begeeft.

De kleur van lavendelkwarts
Deze steen heeft vaak een lichtroze tot lichtpaarse kleur. Soms is dit een heldere sterke kleur, maar deze edelsteen is vaak transparant.

Werkgebied
zelfliefde, rust, orde, goede nachtrust, helderheid, focus op jezelf, voor jezelf zorgen, je eigen ruimte innemen, energetische bescherming, aura reinigen.

Chakra’s
Deze steen werkt in op de hartchakra en het derde oog chakra, zodat het bij je hart gaat stromen en rustig wordt in je hoofd.

Te combineren met
Bergkristal, rozenkwarts, amethist, chalcedoon .

Sterrenbeeld
Weegschaal en tweeling.

Verzorging
Lavendelkwarts is een makkelijke steen. Je kunt hem dan ook reinigen door hem met wat water af te spoelen. Daarnaast vindt deze steen het ook fijn om zich op te laden in het licht van de volle maan.

Let wel op bij fel zonlicht, daar kan deze steen door verkleuren.

Deze edelsteen doet het het beste als hij ongeveer 1 keer per maand ontladen en opgeladen wordt.

Niets gevonden.