Rozenkwarts

Dit kristal, een van de mooiste kwartsvarianten, is bekend om zijn zachte roze kleur. De onzuiverheden van titanium en mangaan die deze kleur veroorzaken, voorkomen ook de groei van grote individuele kristallen, zodat het mineraal vooral in massieve vorm te vinden is.
Tegenwoordig komt de meeste rozenkwarts uit Brazilië, maar er zijn ook bronnen in India, Madagaskar en de VS. Als helende steen stimuleert rozenkwarts het hart om open te staan en meer liefde en vertrouwen toe te laten.

Herkennen en verzorgen:
Grote, enkele kwartspunten worden gehouden uit grotere massieve stukken.
Ongepolijste rozenkwarts heeft scherpe randen.
Lavendelkwarts is rozenkwarts met een violette tint.
De meeste rozenkwarts is doorzichtig met veel breuklijnen; de edelstenen zijn gaaf en transparant.
Sterrozenkwarts bevat rutielkristallen die voor aterisme zorgen, waardoor er sterretjes te zien zijn als er licht op schijnt.

Magische eigenschappen:
Inspireert gevoelens van liefde en vriendschap.

Helende krachten:
Zorgt voor snelle ontspanning bij emotionele stress – het effect is zo intens dat het onprettig kan aanvoelen (om dit te voorkomen kan een barnsteen gebruikt worden).
Onthult de onderliggende oorzaken van problemen, zoals een negatief zelfbeeld.

Praktische Toepassingen:
Leg tegen emotionele stress tijgeroog op de heiligbeenchakra, basisstenen bij de voeten en rozenkwarts op het hart, omgeven door vier kleurloze kwartskristallen (punten naar buiten).
Leg voor meer zelfwaarde en voedende gedachten twaalf rozenkwartsen rondom het lichaam. Het effect wordt versterkt als u op een roze of magenta doek gaat liggen.

Kernwoorden:
Liefde
Emotie
Loslaten

Chakra:
Hartchakra

Sterrenbeeld:
Stier en als bijsteen voor de Weegschaal

Vindplaats:

Kleur: Roze, perzik, violet roze
Glans: Glazig
Hardheid: 7
Structuur: Trigonaal
Samenstelling: SiO2